Contact

We zijn heel nieuwsgierig naar je vraag! Daarom nodigen wij jou graag uit om contact met ons op te nemen.

Bel ons op 023 303 6808 en krijg Mark of Luuk aan de lijn, of vul hiernaast jouw gegevens in dan hoor je zo snel mogelijk van ons.

We vinden het ook altijd leuk als je langs komt. Dan plannen we een afspraak in voor een goede kop koffie of een potje tafeltennis. Parkeren kan bij ons gratis op eigen terrein.

Bedankt!

We zullen spoedig contact met je opnemen.
Oops! Iets ging niet helemaal goed. Controleer de velden.

Veelgestelde vragen

Gezonde Jeugd Monitor

Nog meer vragen? Neem contact op

Neem contact op

Gezonde jeugd Monitor (GJM)

Waarom is de naam MQ Scan veranderd in Health Development Institute (HDI)?

Aangezien wij met de Leefstijl Quiz nu inzicht in de gehele leefstijl van een kind ophalen en ons niet meer alleen richten op motoriek hebben wij de overkoepelende bedrijfsnaam ‘Health
Development Institute’ geïntroduceerd. Onder de naam HDI vallen de MQ Scan en Leefstijl Quiz methodieken.

Wat is de Gezonde Jeugd Monitor (GJM)?

De Gezonde Jeugd Monitor geeft inzicht in de belangrijkste leefstijl indicatoren van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Middels de MQ Scan en de Leefstijl Quiz wordt data verzameld die overzichtelijk terug te vinden is in het online Health Development dashboard. De Gezonde Jeugd Monitor maakt het mogelijk om op een speelse, leuke en laagdrempelige manier de belangrijkste leefstijlindicatoren van kinderen in beeld te brengen. Meer weten? Kijk hier!

Is de Leefstijl Quiz een aparte app?

Nee, in de app zit op het beginscherm een keuzemogelijkheid voor de MQ Scan of de Leefstijl Quiz (LQ). Als je op het juiste blokje klikt, kom je dus in de omgeving van MQ of LQ. Let op: alleen als je de Gezonde Jeugd Monitor hebt aangeschaft kun je de Leefstijl Quiz ook daadwerkelijk afnemen.

Wie kunnen de MQ Scan en de Leefstijl Quiz afnemen?

Beide tests zijn zelfstandig af te nemen door LO-docenten of buurtsportcoaches die een account hebben. De Leefstijl Quiz kan eventueel ook door de groepsleerkracht worden afgenomen. Voor iedereen geldt; zorg dat je goed voorbereid bent door in ieder geval de voorbereiding in de app goed door te nemen.

Waarom zou je de Leefstijl van kinderen in kaart brengen?

Steeds meer kinderen hebben overgewicht, bewegen weinig en zitten meer dan ooit achter een scherm. Elke dag gaan er zo’n 29.000 kinderen zonder ontbijt naar school. Door de leefstijlindicatoren in kaart brengen kunnen gemeenten, basisscholen en sportbedrijven gericht aanpakken organiseren op lokaal niveau met als doel het verbeteren van de gezondheid van kinderen.

Wie zijn de mensen achter het Health Development Institute?

HDI heeft de MQ Scan en de Leefstijl Quiz ontwikkeld en gevalideerd in samenwerking met de Haagse Hogeschool en Vrije Universiteit van Amsterdam (VU). Wie bij het HDI-team werkzaam zijn vind je hier.

Kunnen de MQ Scan en/of Leefstijl Quiz ook ingezet worden op speciaal
basisonderwijs?

De Leefstijl Quiz zeker! Hierbij gaat het over het beantwoorden van leefstijl gerelateerde vragen. Ook de MQ Scan kan op het SBO worden afgenomen, echter is de MQ Scan uitsluitend gevalideerd voor het reguliere basisonderwijs. De resultaten zijn dan ook vooral interessant op individueel vlak. Hoe ziet de voortgang van het individuele kind eruit? Wij kunnen je op aanvraag voorzien van een speciale SBO-rapportage waarin je kan zien hoe jouw SBO school scoort ten opzichte van andere SBO scholen in Nederland.

Waarom kiezen voor de Gezonde Jeugd Monitor?

De Leefstijl Quiz en MQ Scan zijn sterk wetenschappelijk onderbouwd. De MQ Scan is zelfs gevalideerd. Daarnaast is goed gekeken naar het fun gehalte voor kinderen, laagdrempeligheid en bewegende karakter dat beide methodieken sterk kenmerken. Tot slot voorziet HDI je van dashboards waar alle opgehaalde data overzichtelijk getoond wordt. Voor meer info, klik hier.

Waar kan ik meer uitleg vinden over hoe de MQ Scan werkt?

Klik hier voor meer informatie en bekijk deze video! Of stel je vraag via info@hd-institute.nl of bel 023-3036808

Waar kan ik meer uitleg vinden over de Leefstijl Quiz?

Klik hier voor meer informatie en bekijk deze video! Of stel je vraag via info@hd-institute.nl of bel 023-3036808.